Posiłki w naszym przedszkolu przygotowywane są zawsze ze świeżych produktów dostarczanych przez sprawdzonych dostawców
Data | ŚNIADANIE 8:30 | II ŚNIADANIE 11:30 | OBIAD 13:30 |
Poniedziałek
07.10 |
Chleb zwykły, chleb wieloziarnisty, masło, płatki jaglane na mleku, ser żółty salami, sałata, ogórek kiszony, pomidorki koktajlowe, herbata czarna z cytryną
(1,7) |
Zupa kalafiorowa na kurczaku z lanymi kluskami i zieleniną, bułeczka z masłem, jabłka
(1,3,7,9) |
Spaghetti z sosem bolońskim z groszkiem zielonym na mielonym mięsie wieprzowym, kompot wieloowocowy
(7,9) |
Wtorek 08.10 |
Chleb zwykły, chleb razowy, masło, jajko na twardo, szynka gotowana, ogórek zielony, rukola, rzodkiewki, herbata koperkowa
(1,3,7) |
Zupa z dyni, pieczywo pełnoziarniste, maślanka truskawkowa, śliwki
(1,7,9) |
Kotlet drobiowy, ziemniaczki z koperkiem, bukiet warzyw gotowanych, woda
(1,3,7) |
Środa 09.10 |
Chleb zwykły, chleb żytni, masło, sardynki w sosie pomidorowym, powidła śliwkowe, papryka, roszponka, ogórek zielony, kakao, herbata 7 ziół
(1,4,7) |
Grochówka na wędzonce z ziemniakami i zieleniną, płatki pełnoziarniste, jogurt naturalny, gruszki
(1,7,9) |
Gulasz wieprzowy, kasza kuskus, marchewka junior gotowana, woda
( 1,7) |
Czwartek
10.10 |
Chleb zwykły, chleb graham, masło, twarożek homogenizowany naturalny, wędlina salami, pomidorki mini, ogórek kiszony, papryka, herbata pigwa i truskawka
(1,7) |
Zupa jarzynowa na drobiu z zieleniną, kisiel brzoskwiniowy, kalarepka słupki
(1,7,9) |
Indyk w sosie słodko-kwaśnym, ryż brązowy, mizeria na jogurcie naturalnym, woda
(1,7) |
Piątek
11.10 |
Chleb zwykły, chleb komyśniak, masło, paluszki serowe, pasztet z pieczarkami, sałata, pomidorki cherry, rzodkiewki, kawa Inka na mleku, herbata pokrzywowa
(1,7) |
Zupa owocowa z drobnym makaronem, pieczywo pszenne maca, banany
(1,7) |
Jajecznica ze szczypiorkiem, ziemniaki, brukselka gotowana, kompot wieloowocowy
(1,3,7) |
DODATKOWY POSIŁEK – w ramach PODWIECZORKU każdego dnia dostępne są: PIECZYWO (rotacyjnie różne rodzaje: tradycyjne, chrupkie, maca), OWOCE I WARZYWA SEZONOWE, WODA.
Dyrekcja zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie
Lista alergenów:
1. gluten, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzechy ziemne, 6. soja, 7. laktoza, 8. orzechy, 9. seler,
10. gorczyca, 11. nasiona sezamu, 12. dwutlenek siarki i siarczany w stężeniu powyżej 10mg/kg, 13. łubin
14. mięczaki