Posiłki w naszym przedszkolu przygotowywane są zawsze ze świeżych produktów dostarczanych przez sprawdzonych dostawców
Data | ŚNIADANIE 8:30 | II ŚNIADANIE 11:30 | OBIAD 13:30 |
Poniedziałek
15.04.2024 |
Chleb zwykły, chleb wieloziarnisty, masło, krem orkiszowy na mleku, ser żółty mazdamer, dżem brzoskwiniowy, sałata, papryka, pomidorki koktajlowe, herbata czarna z cytryną
(1,7) |
Krem pomidorowy z bazylią i drobnym makaronem, wafel ryżowy z ziarnami zbóż, jabłka, woda
(1,7,9) |
Kluski francuskie z kiełbaską, kapusta kiszona gotowana, kompot wieloowocowy
(1,3,7) |
ZIELONY DZIEŃ 🙂
Wtorek 16.04.2024 |
Chleb zwykły, chleb razowy, masło, zielony twarożek zdrowia ze świeżymi ziołami – kolendrą, bazylią, natką i szczypiorkiem, szynka z indyka pieczona, papryka zielona, świeży ogórek, roszponka, herbata zielona
(1,7) |
Krem z groszku zielonego ze śmietanką i zieloną pietruszką, zielony shake szpinakowo-bananowy, bułka grahamka z masłem, woda
(1,7) |
Makaron na zielono:) z sosem pesto z bazylią, czosnkiem i parmezanem, brokuł gotowany, woda
(1,7) |
Środa 17.04.2024 |
Chleb zwykły, chleb żytni, masło, jajko gotowane, ketchup, wędlina salami, papryka, ogórek, rzodkiewki, kakao, herbata truskawkowa
(1,3,7) |
Barszcz biały na wędzonce, z jajkiem i szczypiorkiem, pieczywo 7 ziaren, kalarepki i marchewki, woda
(1,3,7,9) |
Kotlecik mielony drobiowo-wieprzowy, ziemniaki z koperkiem, sałata masłowa z sosem jogurtowo-ziołowym z oliwą z oliwek, woda
(1,3,7) |
Czwartek 18.04.2024 |
Chleb zwykły, chleb graham, masło, sardynki w sosie pomidorowym, serek kozi naturalny, rukola, pestki dyni, pomidorki cherry, herbata z pokrzywy
(1,4,7) |
Zupa ogórkowa z ziemniakami i koperkiem, (na wywarze mięsnym), manna na mleku, mus jabłkowy, płatki migdałowe, woda
(1,7,9) |
INSPIRACJA KONKURSOWA WG MEDALOWEGO PRZEPISU
BRUNA Ż. gr.IV PLACKI Z BATATÓW, papryka, woda (1,3) |
Piątek
19.04.2024 |
Chleb zwykły, chleb komyśniak, masło, pasta fasolowa z awokado, jajkami i zieleniną, pasztet z czosnkiem, rzodkiewki, roszponka, kawa zbożowa na mleku, herbata owoce leśne
(1,3,7) |
Krem marchewkowy z chia, sałatka z fety, sałaty lodowej, pomidorków śliwkowych z dodatkiem oliwy z oliwek, kawiorek z masłem, woda
(1,7) |
Gulasz drobiowy, kasza bulgur, surówka z kapusty pekińskiej z jabłkiem, marchewką i koperkiem
(1,7,9) |
DODATKOWY POSIŁEK – w ramach PODWIECZORKU każdego dnia dostępne są: PIECZYWO (rotacyjnie różne rodzaje: tradycyjne, chrupkie, maca), OWOCE I WARZYWA SEZONOWE, WODA.
Dyrekcja zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie
Lista alergenów:
1. gluten, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzechy ziemne, 6. soja, 7. laktoza, 8. orzechy, 9. seler,
10. gorczyca, 11. nasiona sezamu, 12. dwutlenek siarki i siarczany w stężeniu powyżej 10mg/kg, 13. łubin
14. mięczaki