JADŁOSPIS

Posiłki w naszym przedszkolu przygotowywane są zawsze ze świeżych produktów dostarczanych przez sprawdzonych dostawców

Data ŚNIADANIE 8:30 II ŚNIADANIE 11:30 OBIAD 13:30
Poniedziałek

07.10

Chleb zwykły, chleb wieloziarnisty, masło, płatki jaglane na mleku, ser żółty salami, sałata, ogórek kiszony, pomidorki koktajlowe, herbata czarna z cytryną

(1,7)

Zupa kalafiorowa na kurczaku z lanymi kluskami i zieleniną, bułeczka z masłem, jabłka

(1,3,7,9)

Spaghetti z sosem bolońskim z groszkiem zielonym na mielonym mięsie wieprzowym, kompot wieloowocowy

(7,9)

 

Wtorek

08.10

Chleb zwykły, chleb razowy, masło, jajko na twardo, szynka gotowana, ogórek zielony, rukola, rzodkiewki, herbata koperkowa

(1,3,7)

 Zupa z dyni, pieczywo pełnoziarniste, maślanka truskawkowa, śliwki

(1,7,9)

Kotlet drobiowy, ziemniaczki z koperkiem, bukiet warzyw gotowanych, woda

(1,3,7)

 

Środa

09.10

Chleb zwykły, chleb żytni, masło, sardynki w sosie pomidorowym, powidła śliwkowe, papryka, roszponka, ogórek zielony, kakao, herbata 7 ziół

(1,4,7)

Grochówka na wędzonce z ziemniakami i zieleniną, płatki pełnoziarniste, jogurt naturalny, gruszki

(1,7,9)

Gulasz wieprzowy, kasza kuskus, marchewka junior gotowana, woda

( 1,7)

Czwartek

10.10

Chleb zwykły, chleb graham, masło, twarożek homogenizowany naturalny, wędlina salami, pomidorki mini, ogórek kiszony, papryka, herbata pigwa i truskawka

(1,7)

Zupa jarzynowa na drobiu z zieleniną, kisiel brzoskwiniowy, kalarepka słupki

(1,7,9)

Indyk w sosie słodko-kwaśnym, ryż brązowy, mizeria na jogurcie naturalnym, woda

(1,7)

Piątek

11.10

Chleb zwykły, chleb komyśniak, masło, paluszki serowe, pasztet z pieczarkami, sałata, pomidorki cherry, rzodkiewki, kawa Inka na mleku, herbata pokrzywowa

(1,7)

Zupa owocowa z drobnym makaronem, pieczywo pszenne maca, banany

(1,7)

Jajecznica ze szczypiorkiem, ziemniaki, brukselka gotowana, kompot wieloowocowy

(1,3,7)

DODATKOWY POSIŁEK – w ramach PODWIECZORKU każdego dnia dostępne są: PIECZYWO (rotacyjnie różne rodzaje: tradycyjne, chrupkie, maca), OWOCE I WARZYWA SEZONOWE, WODA.

 

Dyrekcja zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie

Lista alergenów:

1. gluten, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzechy ziemne, 6. soja, 7. laktoza, 8. orzechy, 9. seler,

10. gorczyca, 11. nasiona sezamu, 12. dwutlenek siarki i siarczany w stężeniu powyżej 10mg/kg, 13. łubin

14. mięczaki